Za manje od mjesec dana TTU energetik d.o.o. Tuzla potpisao dva velika ugovora vrijednosti skoro 6.000 000 KM - TTU energetik d.o.o.

Za manje od mjesec dana TTU energetik d.o.o. Tuzla potpisao dva velika ugovora vrijednosti skoro 6.000 000 KM

Budite uvijek obaviješteni...

Za manje od mjesec dana TTU energetik d.o.o. Tuzla potpisao dva velika ugovora vrijednosti skoro 6.000 000 KM

Za manje od mjesec dana TTU energetik d.o.o. Tuzla potpisao dva velika ugovora vrijednosti skoro 6.000 000 KM

 

Šesnaest trakastih transportera vrijednih više od četiri miliona KM tuzlanski TTU Energetik proizvest će za potrebe tri rudnika koncerna Elektroprivrede: Rudnik  Breza, Abid Lolić i Zenica. Potvrdili su to svojim potpisom na ugovorima danas, direktori ovih rudnika. TTU Energetiku Tuzla, firmi koja je osnovana prije nepunih mjesec dana ovo je već drugi ugovor i nastavak saradnje sa rudnicima Breza i Zenica kojima zajedno sa Rudnikom mrkog uglja Kakanj, tuzlanski metalci trebaju isporučiti nove grabuljaste transportere vrijedne 1,6 miliona KM.

“Nama će ova oprema poslužiti za transport uglja, a samom instalacijom bićemo u mogućnosti da povećamo količina proizvodnje i do 35.000 mjesečno. Već trideset godina radnim u rudniku i prije smo sarađivali sa TTU-om. Ima puno projekata i puno opreme koju mi već koristimo i nadam se da će saradnja biti dobra i sa novom firmom kao i prije 30 godina“, kazao je Nevzet Vrškić, v.d. direktora ZD RMU Zenica.

Kvalitetan rad nekadašnjeg giganta metalske industrije danas nastavlja nova firma. Postrojenja su ista, radnici su isti, kao i naručioci, no uskoro TTU Energetik čeka još bolja i izvijesnija budućnost. S novim poslovima stići će i nova oprema, ali i još novih – starih radnika metalaca. Do prije mjesec dana u ovim halama radilo je svega 40 radnika iz stare Tvornice, a danas ih je mnogo više.

„I sad trenutno težimo ka upošljavanju još radnika. Sve ono što smo obećali prema TTU dd u stečaju ispoštovali smo. Ovo je tek drugi ugovor ove godine i mi već imamo 84 uposlena, pa vi možete zamisliti na koliko radnika će to već do kraja godine izaći“, kazao je Almir Zulić, direktor TTU Energetik d.o.o.

Priliku za zaposlenje dobit će svih, ali će samo od njihovog truda, zalaganja i vještine zavisiti da li će i ostati. Jer TTU Energetik tek je na početku i samo od jednakog angažmana svih: i radnika i vlasti i uprave firme zavisit će brzina njegovog razvoja.

 Preuzeto sa RTV SLON