TTU energetik u Tuzli radi punom parom, zaposleno 80 radnika!

Budite uvijek obaviješteni...

TTU energetik u Tuzli radi punom parom, zaposleno 80 radnika!

TTU energetik u Tuzli radi punom parom, zaposleno 80 radnika!

 

Prema trenutnoj situaciji i stanju u ovoj kompaniji, sa sigurnošću se može reći da su na adresi 18. hrvatske brigade broj 25 u Tuzli svanuli bolji dani. Svoju podršku dosadašnjim aktivnostima i planu za buduće djelovanje TTU-a energetik danas su, tokom posjete ovom privrednom društvu, izrazili predsjednik Skupštine Senad Alić i premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić.

“Već ulaskom u krug fabrike osjeti se radna atmosfera i to je nešto što nas izuzetno veseli. Uz još neke primjere u našem kantonu, TTU energetik je dokaz da se fabrika, uz ispravne i iskrene namjere, može podići i iz pepela”, rekao je tokom posjete premijer Gutić i dodao da je Vlada učinila sve, a i u narednom će periodu biti stalna podrška razvoju TTU-a.

“Zadovoljstvo je čuti zvuk alata i radno angažovanih majstora u proizvodnim pogonima, a još je veće zadovoljstvo čuti da se cjelokupan proizvodni proces odvija u skladu s predviđenom dinamikom i da TTU energetik prema predviđenim rokovima već vrši isporuku naručenih proizvoda”, rekao je Alić.

Direktor TTU-a energetik Almir Zulić je istakao zadovoljstvo današnjom posjetom, te rekao da je TTU već premašio dosadašnja očekivanja.

“TTU energetik već upošljava oko 80 radnika, a do kraja juna ove godine očekujemo da bude radno angažovano oko 100 radnika. Značajan dio ovih radnika su radnici bivšeg TTU-a, ali smo uz prijem starijih radnika prinuđeni primati, odnosno naći balans i primati i mlađe radnike, koji će se u narednom periodu obučiti, te nakon odlaska starijih radnika u penziju, preuzeti proizvodnju”, rekao je Zulić.

Interesujući se za radnike bivšeg TTU-a, kontaktirali smo stečajnog upravnika, od koga saznajemo da se prema njima postepeno ispunjavaju zakonske obaveze, te je, u proteklim danima radnicima, koji su bili zaposleni u TTU-u, isplaćeno osam minimalnih plaća, za posljednjih osam mjeseci do otvaranja stečaja u ovom privrednom društvu.

Preuzeto sa Klix.ba