TTU energetik organizovao Dan otvorenih vrata

Budite uvijek obaviješteni...

TTU energetik organizovao Dan otvorenih vrata

TTU energetik organizovao Dan otvorenih vrata
Kompanija TTU energetik d.o.o. Tuzla organizovala je Dan otvorenih vrata za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona. Tim povodom učenici su imali priliku posjetiti proizvodne pogone kompanije, upoznati se sa oblicima proizvodnje i načinom kako se izvode neke od najkompleksnijih proizvodnih operacija, a na kraju je upriličena i projekcija kratkog filma “TTU Energetik – Proizvodimo budućnost”. Film je producirala Medijska agencija “The Content”, a u svega nekoliko minuta prikazano je kako radnici TTU-a od dječije skice prave proizvod.
“Drago nam je što smo imali priliku ugostiti učenike iz Osnovne škole Miladije i Srednje mašinske škole. Oni su pokazali zavidan interes za naše procese proizvodnje i upravo zbog toga Dan otvorenih vrata predstavlja najbolji mogući način da proslavimo šestu godinu poslovanja TTU energetika i devet decenija tradicije TTU-a”, pojasnio je direktor kompanije, mr.sci. Almir Zulić, dipl.ing.maš.
U kompaniji TTU energetik trenutno radi 180 osoba, a poslovni rezultati pokazuju da se godišnje realizira oko 300 projekata. Svi poslovni trendovi od 2016. godine do danas su pozitivni.
“Naši poslovni partneri dolaze iz skoro svih dijelova Europe, od Skandinavije preko Njemačke i Austrije do zemalja Balkana. Ponosni smo što svaki posao završavamo na vrijeme i uz vrhunske rezultate. Naši najveći partneri su naši osnivači, Elektroprivreda BiH i RMU Banovići”, dodao je direktor Zulić.
TTU energetik je tokom manifestacije Dan otvorenih vrata prezentovao i novi slogan kompanije – Proizvodimo budućnost.